otrdiena, 2012. gada 3. aprīlis

musicstore.de

Beidzot ir pagājis kāds laiciņš, kopš es tur biju, pietiekami, lai samērā objektīvi par to pastāstītu, jo sākotnējā ekstāze ir nedaudz pagaisusi, bet ne pārāk ilgs, jo vēl jūtu tādu patīkamu pēcgaršu. 

 tas brīdis tuvojas..

JAP! Runa ir par to pašu musicstore.de mūzikas instrumentu superveikalu. Vienīgi, ka man bija tā laime ne tikai sērfot pa viņu interneta bodi, bet arī pastaigāt pa ĪSTO veikalu Ķelnē :) Realitāte tomēr ir krietni iedvesmojošāka par virtuālo pasauli, teikšu kā ir. Kaut ko tādu manas acis vēl nebija redzējušas! Biju pirms tam sabijis Dublinas, Berlīnes un vēl dažu lielpilsētu mūzikas veikalos, bet tas viss šķiet gaužām pieticīgs musicstore priekšā. Pirmās izjūtas tiešām sirreālas - salīdzinājumam varam ņemt kādu daudzstāvu mēbeļu veikalu, vienīgi, ka mēbeļu vietā šeit ir tikai mūzikas instrumenti :) 

Vispār Ķelnē ir 2 musicstore veikali - viens "mazais" pašā centrā (laikam būtu jāsaliek vairāki Rīgas mūzikas instrumentu veikali, lai sanāktu tāds) un otrs galvenais, kuram klāt ir arī lielā noliktava. Kā jau var noprast, šis nu nav gluži centrā, bet nav arī pavisam nomalē. Salīdzinājumam varētu teikt, ka tas ir tādā kā Āgenskalnā, tikai nedaudz industriālākā apvidū. No Ķelnes centra tur var nokļūt dažādām metodēm, visērtāk braukt ar tramvaju pāri Reinai līdz Kalk Post U-Bahn stacijai (turpat ir arī Arkaden iepirkumu centrs, tā, ka ja esiet kopā ar sievieti, sevis dēļ, atstājiet viņu labāk tur) un tad lēns minūšu 15 gājiens. Man paveicās, ka bijām apmetušies nieka pāris stacijas tālāk, ~3km ko staigāt, tā, ka ņēmos vien sestdienā arī aizkāpt tur ar kājām. Un tas viennozīmīgi bija tā vērts! Priekš manis šis veikals tūrisma bukletos varētu figurēt blakus Ķelnes Domam!

 PATS veikals!

Iegājis iekšā, pamanu, ka ir arī garderobe, tāpēc nolieku visu lieko skapītī un nirstu iekšā veikala dzīlēs. Hell YEAH!!!
Pirmais stāvs - akustiskās gičas un dažādi pričendāļi, ieskaitot mūzikas teorijas grāmatas, vadus un un un... kuru tas interesē?! Aiziet uz otro stāvu! Tur sākas īstā jautrība. Bārs, kuram neatliek laika, jo pats galvenais faktors - šajā stāvā ir viss par un ap elektriskajām ģitārām! Lieki piebilst, ka augstāk par šo stāvu es neuzkāpu :D Man pietika. Izvēle tur nu ir vienkārši pasakaina! Iedomājies kādu ģitāru no zināmiem brendiem un viņa tur visticamāk būs! Un pat, ja kārotā lieta nebūs izlikta zālē, apmēram pusstundas laikā tā tiks piegādāta no noliktavas! To lūk sauc par servisu! :)

Disclaimer: Lai pašam būtu brīvākas rokas, fotoaparāts palika garderobē, tādēļ no iekštelpām šo to uzbildēju ar telefonu, tas arī izskaidro turpmāko bilžu kvalitāti.

Pirmais, kas lika aizrauties elpai sasniedzot otro stāvu - SIENA ar Fender Custom Shop gičām! Neskaitīju, bet pēc skata šo ekskluzīvo modeļu daudzums te bija vienāds ar dažā labā pašmāju veikalā kopumā izstādītajām ģitārām.

neliela daļa no Custom Shop Fenderiem

Protams arī standarta un citu 'parasto' sēriju Telecasteri, Stratocasteri, Jaguāri un pārējie bija makten kuplā skaitā. Šis tiešām ir veikals, kur iespējams salikt strīpā 10 vai vairāk viena modeļa ģitāras, lai izvēlētos labāko. Aizmirsu piebilst, ka katrā stāvā ir arī pieejamas vairākas (4 vai 5 laikam) studiju tipa 'klusās telpas', kur izārdīties uz pilnu klapi, netraucējot pārējos veikala apmeklētājus.

Fender ekspozīcija


Viss stāvs sadalīts ar starpsienām, un attiecīgi uz katras sienas ir atšķirīgas zonas - ir lielo vārdu sienas un tad arī tāds kā 'smagais' stūris ar visvisādiem Ibaneziem, Jacksoniem, ESPiem un pārējām 'gaļasmašīnām'.

Principā sajūta ir, ka atrodies kaut kur pa vidu starp salonveikalu un muzeju. 

Gibson valstība

Man, kā džekam no Austrumeiropas, patīkams arī šķiet fakts, ka te Tu cilvēks drīksti aiztikt praktiski visu, kam vien cena nesniedzas pāri kādiem 5000 EUR. Ģitāras, kuras maksā 1500 EUR te netiek uzskatītas par neko sevišķu. Piemēram gribas minēt atgadījumu iz Rīgas veikala, kad manas grupas basists vēlējās pamēģināt Fender basu, kas maksāja laikam 700 Ls un pārdevējs teica, ka ja kāds grib tikai patestēt, bet negrasās to giču pirkt, tad vienīgi viņš pats var paspēlēt un nodemonstrēt, bet nedos pašiem viņu 'apspeķot'. Bet nu, protams, mēs esam tur kur mēs esam, tāpēc arī vizīte šajā veikalā man bija kā bērnam Disnejlenda. 


Efekti - arī ģitāru efekti te ir pieejami ļoti vērienīgā klāstā, nemaz nerunājot par pastiprinātājiem un citām palīgierīcēm. Vārdos visu neizstāstīsi, tāpēc katram interesentam iesaku kādreiz aizbraukt un pārliecināties klātienē, ka neesmu melojis.
Rezumējot jāsaka, ka šis nu reiz ir veikals, kurā ikkatrs mūziķis jutīsies kā paradīzē, jo piedāvājums ir patiesi grandiozs! Ja plānojat būt tuvumā Köln-Bonn-Düsseldorf Raum - noteikti atvēliet vienu dienu, lai iegrieztos Ķelnē un MUSICSTORE! ;)

* ar šo apliecinu, ka neesmu musicstore.de darbinieks un man arī nav samaksāts par jebkāda veida reklāmu, šis raksts tapis, lai vienkārši padalītos savos iespaidos.

0 komentāri:

Ierakstīt komentāru

Twitter Facebook Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons