ceturtdiena, 2009. gada 19. novembris

Efektu pedāļu koferēns



Beidzot varam arī latvju mēlē pastāstīt kā tiku galā ar savu mājas (virtuves) projektu pedāļu kofera izveidē jeb home made flightcase-pedalboard. :)
Laipni lūdzam!

Tātad īsumā par to, kas nepieciešams šādam pasākumam:
  • finieris (vēlams laminētais)
  • alumīnija leņķi (var dabūt Depo vai K-Rauta)
  • alumīnija noslēdzoši profili iekšmalām, bumbuļi stūriem, rokturis, noslēgmehānismi, eņģes (uz vietas LV būs sasodīti grūti sadabūt - uz vietas praktiski nekas nav - un visu tāpat "tirgotāji" sūta vai nu no Vācijas vai Zviedrijas - tā, ka izdevīgāk un reizēm arī ātrāk ir vai nu pasūtīt pašam no Thomann vai e-Bay)
  • tepiķis, vēlams arī kāds porolona gabals, ja grib iztapsēt piem. iekšpusē kādu sienu (es gan joprojām neatradu neko jēdzīgu)
  • 4mm kniedes, paplāksnes
  • darba rīki - zāģis (vēlams el. figūrnieks), vīle, smilšpapīrs, kniežu pistole, urbis, k-kādas spiedes - es izmantoju demontētu gaļasmašīnas skrūvspīlīti :)

1. Pirmkārt, samērīju finieri pēc nepieciešamajiem izmēriem, sazāģēju - nebiju vēl iegādājies figūrzāģi šitajā momentā, tā, ka ņēmos vaigu sviedros ar roku.
Ideja bija tikt pie izmantojamās platības kofera iekšpusē 70 cm X 40 cm un 15 cm augstuma - te tad jāpierēķina neliels gabals klāt, attiecīgi kā pats izdomā likt kopā malas.

Es izmantoju 9 mm finieri.


2. Pēc tam, kad finieris bija sazāģēts vajadzīgo detaļu formā, es sazāģēju alumīnija leņķus nepieciešamajā garumā un izurbu caurumus kniedēm. Lietoju 4mm kniedes, tāpēc izmantoju 4.1 mm urbi.




3. Sākumā liku kopā apakšdaļu - sākot ar galiem. Visatbildīgākais uzdevums ir caurumu urbšana kokā - vēlāk ir grūti veikt kādas korekcijas, ja atklājas kāda kļūda. Kniedēšana iet ātri un viegli, lai būtu pavisam drošs, ka kniede turēsies stingri, izmantoju mazas paplāksnes otrā pusē.



Kad gali bija salikti, pienāca laiks malām.


4. Pēc tam viss tas pats jādara, lai tiktu pie vāka.






5. Tālāk varam sazāģēt noslēdzošos profilus (visgrūtākais uzdevums ir sazāģēt tos perfekti, lai gali savienojoties veidotu 45 grādus - ja godīgi - man tas īsti neizdevās - kā jau teicu, šis projekts būtībā tika paveikts virtuvē (attiecīgi arī instrumenti bija tikai paši nepieciešamākie un darbgalds nebija vispār) un tā ļoti tāpēc nepārdzīvoju. Jāatceras, ka priekšpusē tiks ievietoti noslēgmehānismi (butterfly locks), tāpēc tur vajadzēs 3 īsākus profilu gabalus, atšķirībā no garajiem aizmugures profiliem.


Kad šo visu esam salikuši kopā, varam piekniedēt stūriem apaļās kantes - šis gan nav ļoti būtisks uzdevums, tā ka var tikt atstāts arī uz vēlāku laiku.

6. Noslēgmehānismu ievietošana ir nedaudz ķēpīga, bet ne tik briesmīga kā sākumā šķiet. Pirmkārt, jāizzāģē caurumi priekšpusē - tad varam jau iekniedēt apakšdaļā bļodiņu.

Pēc tam ir vieglāk piemērīt, kur būs nepieciešami caurumi vāka daļā - vienkārši uzliekot to un samērot attiecīgi pret apakšdaļu.Tā būsi drošs, ka mehānismi būs tieši pretī un normāli funkcionēs.

Kad šis bija pabeigts, vākam vēl piekniedēju sāna leņķus, lai viss labāk turās kopā.

7. Es izmantoju tā saucamās izceļamās enģes - sākumā tās piekniedēju apakšdaļai un pēc tam vākam. Šis ir baigi atbildīgs pasākums (nopietni!).


8. Visbeidzot varēju piekniedēt rokturi :)

9. Pēdējā fāze. Pildījums. Pašu pedāļdēli taisīju no 7mm finiera un ar "otro stāvu", lai ērtāk piekļūt otrās rindas pedāļiem. Visu aplīmēju ar patīkama paskata paklāju. Strāvas padeve (8x dc9v) ir noslēpta zem otrā stāva plauktiņa.
Pašu dēli pie kofera apakšdaļas piestprināju ar skrūvēm - tā ka, ja nepieciešams, varam viegli viņu izņemt ārā. Daži pedāļi tika piestiprināti ar tām pašām vecajām labajām kniedēm - stabili, uzticami un ļoti droši. Vienam izmantoju vadu savilcējus, vienam skrūves, bet pārējiem Velcro. Aizmugures daļā plauktam instalēju ieejas un izejas ligzdas, lai nebūtu jākrāmējas gar pedāļiem, sākot vai beidzot spēlēt. Vēl ir plānots aizmugures daļā kreisajā pusē pielikt strāvas sadalītāju-pagarinātāju. Vadus lodēju pats, izņemot vienu Klotz gatavo vadu, kas savieno tuneri un wah-pedāli. Tas arī principā viss!




Vēl palikusi nedaudz brīva vieta - ja nu savajagas vēl kādu pedāli un tā..




10. Spraužam iekšā!

0 komentāri:

Ierakstīt komentāru

Twitter Facebook Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons